Dé gouden tip tegen huidveroudering

Strand, zee en… ZON! De zomer staat voor de deur! Dat het belangrijk is om je dagelijks in te smeren, weet je nu wel. Maar even een gewetensvraag. Doe je dit ook echt? Of denk je: ‘Ach, vandaag zit ik toch veel binnen. Dus insmeren heeft geen zin.’ Of: ‘Het is bewolkt, dus vandaag heb ik geen zonnebrandcrème nodig.’ Niets is minder waar. Lees snel verder en ontdek waarom jij geen dag zonder SPF wil.

Waarom zonnebrandcrème?

Een slappe huid, rimpels en verkleuringen. Die wil je niet. Helaas is UV-straling de nummer één oorzaak van vroegtijdige huidveroudering. En laten we wel wezen, je wil wel ouder worden, maar je wil er niet ouder uit zien. Zonnebrandcrème beschermt jouw huid tegen de schadelijke UV-straling en verlaagt de kans op huidkanker. Wees dus zuinig op je huid en bescherm het met de juiste zonbescherming! 

Elke dag zonbescherming 

Hoe je je huid goed voorbereid op de zon én beschermt tegen de zon? Het begint allemaal bij de dagelijkse verzorging van jouw huid. Of het nu zonnig is of bewolkt. Want zelfs op bewolkte dagen bereiken de schadelijke zonnestralen jouw huid. Gebruik daarom elke dag een zonnebrandcrème met SPF (Sun Protection Factor). Ook in de herfst en in de winter? Ja, élke dag! Welke factor bij jouw huid past, is afhankelijk van je huidtype, maar ook van de hoeveelheid crème die je aanbrengt. Hoe lichter en gevoeliger je huid, hoe hoger de geadviseerde SPF.

IK Skin Perfection

Dat smeren echt een must is, is nu wel duidelijk. Maar welk product is goed voor jouw huid? Kies voor een product dat zowel bescherming biedt tegen UVA-straling (veroudering) als UVB-straling (verbranding). 

Mineral Sun Body SPF 30/50
Beschermen, hydrateren, zonschade voorkomen en herstellen. Gezond genieten doe je met de mineral sun body van IK Skin Perfection! Deze zonnebrand bestaat voor 99% uit natuurlijke ingrediënten en bevat een natuurlijk UVA-, UVB- en HEV-filter. Geschikt voor ieder huidtype, zelfs voor kinderen en baby’s! 

Hoe vaak moet je smeren?

Doe dit een half uur voordat je naar buiten gaat en herhaal dit om de twee uur. Vergeet je lippen, oren en puntje van je neus niet! Tip: vermijd tussen 12 en 15 uur de zon. De zonkracht is dan het grootst. Ook al ben je goed ingesmeerd, een hoge SPF biedt helaas geen volledige bescherming tegen UV-straling. Dus haal die leuke hoed tevoorschijn of zoek een beschut plekje. Ook in de schaduw krijg je die mooie bruine kleur! En gaat het je niet hard genoeg? Dan hebben we hier nog een tip voor je!

Summer ready

Omarm jouw dagelijkse bescherming tegen veroudering en gebruik vanaf nu élke dag zonbeschermingsfactoren! In onze salon in Hengelo en in onze webshop vind je de producten met SPF die passen bij jouw huid. Twijfel je welk product geschikt is voor jou? Laat je dan adviseren door onze huidspecialisten. Zorgeloos en verstandig genieten van de zon: jij bent nu helemaal summer ready! 

Meer
nieuws