Eerste hulp bij puistjes

Dat moment dat je ’s ochtends nietsvermoedend in de spiegel kijkt… en tegen een flinke pukkel aankijkt. De horror! Puistjes, rode pukkeltjes, onderhuidse bultjes en mee-eters, we noemen het ook wel acne. Jouw eerste gedachte is: weg ermee. Krabben, eruit duwen of uitknijpen is pijnlijk. En het zorg voor littekens en pigmentvlekken. Maar hoe ga je er dan wel mee om? We delen hieronder de do’s en don’ts.  

Puistjes wel of niet uitknijpen? 

Acne kan je behoorlijk onzeker maken. Het ontstaat vaak door hormonale veranderingen. En het begint vaak tijdens de puberteit, maar ook op latere leeftijd komt het regelmatig voor. Bij acne zijn de poriën in je huid verstopt met talg en bacteriën. Deze verstopping en ophoging veroorzaken ontstekingen in je huid: puistjes en pukkeltjes!    

Het is zo verleidelijk om aan die puistjes te zitten, dat snappen we. Maar onze tip: niet doen! De bacteriën die vrijkomen bij het uitknijpen, komen ook in andere poriën. Dit leidt tot nog meer irritatie. En dat wil je niet. Door het drukken en pulken veroorzaak je ook nog eens littekens en pigmentvlekken. En dan ben je nog verder van huis.  
 
Je huid met acne is heel gevoelig en vraagt om een milde behandeling. Foefjes zoals tandpasta smeren is niet ons advies. Dit droogt namelijk niet alleen het puistje uit, maar ook de huid eromheen. Bovendien zorgen de ingrediënten eerder voor méér huidirritatie dan dat het jouw huid verzorgt. Een ‘no go’ dus.

3 tips om je acne te verminderen

Oké, uitknijpen is geen oplossing. Een klodder tandpasta erop doen werkt ook niet. Dit is wat je wél kunt doen bij een onzuivere huid: 
 
1. Gebruik de juiste skincare routine 
Een gezonde huid begint bij een schone huid. Reiniging is dus het állerbelangrijkste! Reinig je huid elke ochtend en avond met een cleanser of face wash. Zo blijft je talgproductie in balans. Jouw huid smeekt om een intensieve verzorging. Acne krachtig aanpakken en verminderen doe je met de juiste producten op basis van fruitzuren. Deze verfijnen je poriën. Twijfel je waar jouw huid baat bij heeft? Onze specialisten geven graag advies op maat.
 
2. Let op je voeding 
Skincare: check! Maar weet je dat je huid ook van voeding opknapt? Zo werkt omega 3 ontstekingsremmend. Dit zit in onder andere vette vis, olijfolie en avocado. Je huid heeft ook zink nodig. Een tekort hieraan kan onzuiverheden verergeren. Kies daarom voor volkoren producten, noten en eieren. Naast bewust en gevarieerd eten, kun je aanvulling halen uit supplementen. Neem niet zomaar wat, maar win advies in.

3. Zorg voor hygiëne  
Bacteriën zitten overal. Die wil je alleen niet op jouw huid hebben. Zorg dus voor optimale hygiëne door vaker op een dag je handen te wassen. Reinig regelmatig je telefoonscherm, je toetsenbord en je make-up kwasten. En verschoon dagelijks je kussensloop en handdoeken. Wordt je huid blij van! En jij dus ook.

Acne-behandeling bij B-You in Hengelo

Met bovenstaande tips ben je goed op weg. Maar is extra hulp welkom? Kies dan voor de acne-behandeling bij B-You. De huidspecialisten in onze salon in Hengelo reinigen je huid en weken dit in speciale IK Skin Perfection acids. Deze ‘zuren’ reinigen je huid tot heel diep in je poriën. Dit werkt ontstekingsremmend en kalmerend. Alles wat jouw huid op dit moment nodig heeft! 

Plan jouw afspraak op https://www.byou-cosmetics.nl/afspraak-maken/ Op naar een stralende huid!

Meer
nieuws