Even geen patiënt zijn

Machteloos….zo voel je je als je geconfronteerd wordt met de diagnose kanker. Dit overkomt één op de drie mensen. Meestal volgt er dan een zware periode van behandelingen waaronder chemotherapie, bestraling en zware medicatie. In deze periode gebeurd er veel met jezelf maar ook met je huid. Deze kan door medicatie, chemo of bestraling heel droog, schilferig, geïrriteerd en onprettig aanvoelen en overgevoelig reageren op huidverzorgingsproducten. 

Huidverzorging bij kanker is een onderwerp dat doorgaans weinig aandacht krijg tijdens de ziekte. Ja, je krijgt vaak vanuit het ziekenhuis wel zalf mee, maar in een witte en weinig tot de verbeelding sprekende tube lijkt het ook een soort medicijn. Het kan ook anders! Als Medikal Skincare Specialist wil ik je graag steun bieden in deze kwetsbare periode zodat je je even geen patiënt hoeft te voelen, je even kunt ontspannen en je huid weer in balans kunt laten brengen. Voor je tere huid heb ik een speciale gezichtsbehandeling met drukpunten massage en een zacht masker. Dat stem ik af op wat je huid op dat moment aankan en nodig heeft. 

Hiervoor gebruik ik producten uit de lijn van Ik Skin Medikal Collection. Deze huidverzorgingsproducten bevatten geen ingrediënten die op straling reageren en ook geen hormoon ontregelende stoffen. Ze zijn veilig te gebruiken en speciaal ontwikkeld voor de zeer kwetsbare huid. Vooral de zachte DE-ITCHY olie is erg fijn om te gebruiken voor op je gezicht, maar ook op de hoofdhuid, decolleté en andere gevoelige plekken die bestraald zijn. De olie verzacht, kalmeert en vernieuwt de aangetaste huid. 

Onlangs heeft de Medikal Reflex Treatment zelfs de ‘Dutch Beauty Award 2021-2022’ gewonnen. De vakjury was onder de indruk van zowel de speciaal samengestelde massagetechnieken als de unieke en veilige producten die tijdens deze bijzondere behadeling worden toegepast. Medikal Reflex Treatment biedt veilige huidzorg, huidcomfort en ontspanning wanneer iemand die ziek is huidproblemen ervaart. Een gezonde huid geeft weer zelfvertrouwen, dat gun ik iedereen!

Iedereen kent wel iemand die kanker heeft en die een vreselijk moeilijke periode door moet gaan. De Medikal giftbox van Ik Skin is misschien wel een mooi cadeau om aan iemand te geven als hart onder de riem en te laten weten dat je aan iemand denkt. Als je zoiets hoort, denk je misschien wel: hoe belangrijk is uiterlijk dan nog? Maar dat kan juist heel erg belangrijk zijn. Zie het als een mooi en liefdevol gebaar zijn om een ander te laten weten dat je met hem of haar meeleeft. De Medikal giftbox bevat een serie producten die perfect in te zetten zijn in combinatie met intensieve medicatie, chemotherapie en zelfs met bestraling. 

Let op!: breng nooit crème of verzorgingsproducten aan op open wonden en wacht bij chemo altijd een paar dagen voordat je de producten gebruikt. Je mag altijd contact met me opnemen (074 2503430 of info@byou-cosmetics.nl), zodat we samen naar je huidconditie kunnen kijken. Wel adviseer ik je ook om het even met je specialist te overleggen. 

Je ziekte kan ik helaas niet wegnemen, maar ik doe er alles aan om jou desondanks even een moment van ontspanning te gunnen en geven.

Groetjes Inge, 

Huidspecialiste bij B-You Cosmetics – Hengelo

‘Het Beautycenter van Twente’

Meer
nieuws