Van tevreden aan de Oldenzaalsestraat naar blij en trots aan de Bornsestraat

Ruim 23 jaar geleden is het alweer dat ik mijn schoonheidssalon begon. Ik schrok er een beetje van: waar blijft de tijd. Ik begon klein – in m’n eentje –  aan de Oldenzaalsestraat, verzamelde een groep mooie mensen om me heen en groeide in de verschillende behandelingen en aanbod op het gebied van beauty. Met vallen en opstaan tot waar we nu met z’n allen staan. Een mooie nieuwe stap en een professionaliseringsslag konden we begin deze maand samen maken met de verhuizing naar het Van der Valk Hotel in Hengelo. Ik greep die kans met beide handen aan en ben er oprecht trots op. Mijn liefde voor het vak is er in de loop der jaren niet minder op geworden. Ik kan er nog steeds ontzettend van genieten als mensen helemaal gelukkig worden van een behandeling en blij bij ons de deur uit gaan. Daar word ik zelf ook blij van. 

Natuurlijk doe ik het niet alleen, gelukkig niet. Ons team bestaat nu uit 6 professionele, goedlachse en creatieve experts met elk haar eigen specialiteit op het gebied van beauty. Echte vakidioten, zeg maar. Wie het zijn?

Inge volgde op de MDGO de opleiding Uiterlijke Verzorging met aanvullend een commerciële cosmetische jaaropleiding  aan Medica Estetica in Breda. Daarnaast voltooide ze de opleiding Dermatologie voor Schoonheidsspecialisten. In Suriname had ze 20 jaar lang haar eigen schoonheidssalon en sinds 2021 is Inge weer terug in Nederland. Bij B-You verzorgt ze als schoonheidsspecialiste de gezichtsbehandelingen en treedt ze op als gastvrouw.

Claudine volgde een particuliere opleiding tot Schoonheidsspecialiste en werkte vervolgens 26 jaar in twee parfumerieën. Later volgde ze een meditatie-opleiding en een opleiding tot  Yogadocent en Healing Masseur. Claudine geeft massages, reiki en meditatie- en yogalessen.

Naomi volgde de opleiding Schoonheidsspecialiste, niveau 3 aan het ROC in Almelo. Aansluitend rondde ze de interne opleiding tot nagelstylist aan de B-You Academy af.

Naomi verzorgt de handen en de nagels, zet prachtige wimperextensions en geeft ontspanningsbehandelingen voor het gezicht.

Kim volgde de kappersvakschool in Enschede (het vroegere Imko). Samen met haar professionele kappersteam runt Kim de kapsalon “KimSalabim” bij  B-You. Daarnaast heeft ze nog een kapsalon in Bornerbroek. Voor het merk L’Anza Healing Haircare geeft ze als educator les aan collega’s in de branche op het vakgebied van het verven van haar.

Anke volgde de opleiding tot Schoonheidsspecialiste (Beauty & Wellness), niveau 4 aan het ROC. Ze heeft specialistische opleidingen afgerond op het gebied van harsen, huidverbetering door middel van de Dermapen en het zetten van BIAP-nagels.

En ikzelf (Ester) ben oprichter en eigenaar van B-You Cosmetics, allround schoonheidsspecialiste, nagelstyliste en gespecialiseerd in permanente make-up. Ik volgde de opleiding Schoonheidsverzorging (héél lang geleden) aan het OLB in Hengelo en deed Voeding & Diëtiek in Amsterdam.

We zitten echt op onze plek in de nieuwe salon en we hebben nog zoveel plannen. Daarin neem ik jullie graag de komende tijd mee, want er is genoeg leuk nieuws om te delen. 

Ben je in de tussentijd toe aan een intensieve beautybehandeling alleen of samen met een vriend/vriendin/geliefde of familielid, een lekkere massage of een heerlijk dagje quality time in de wellness? Of ben je gewoon lekker nieuwsgierig om te zien hoe gaaf onze onderkomen er nu uit ziet? Kom langs, de koffie staat klaar en voel je welkom. 

www.byou-cosmetics.nl 

Meer
nieuws